Saffraan uit de Côtes de Meuse

   
 

   
 

De saffraantelerij is gesitueerd in de gemeente Hannonville sous les côtes, in het hart van het Parc Naturel régional de Lorraine. De saffraan is de meeldraad van de bloem, er zijn 150 tot 200 bloemen nodig voor 1 gram droge saffraan. Elke bloem komt uit de bol van de Crocus Sativus.

   
       
       
 

Deze bijzondere specerij met zijn unieke karakter is afkomstig uit een bloem. De teelt vraagt veel tijd en geduld. In de herfst verschijnt de bloem boven de grond, ’s nachts komen de bloemen de grond uit en iedere morgen openen ze zich voor de zon.

   
 
   
 
   
 

De teelt wordt geheel handmatig gedaan en de oogst is gedurende de herfst. Saffraan wordt ook het rode goud genoemd en heeft een enorm kleurend vermogen waarmee het zowel kleur als een onvergelijkbare smaak toevoegt aan zoete en hartige gerechten. Ontdek de saffraan uit de Meuse, het vervolmaakt uw gerechten door zijn kleur en unieke smaak.

   
       

 

 

Adres : Safran des côtes de Meuse
9, rue haute Gaston Parant
55210 Saint Maurice sous les côtes

Telefoonnummer 33 (0) 6.43.00.43.47

   
 

U kunt de saffraan op de volgende manieren bestellen:  

Per telefoon op nummer: +33 (0) 6.43.00.43.47 het gehele jaar door. E-mail   safrandescotesdemeuse@yahoo.fr het gehele jaar door.

In de winkel op camping “du Bois Joli” rue haute Gaston parant, 55210 Saint Maurice sous les côtes tijdens de openingstijden van 1 Mei en 15 september elke dag van 18.00-20.00 uur